dissabte, 29 d’abril del 2023

Via Salvador Puig Antich (Via nova) a la Tortuga .Mora Comdal.

 

 Puig Antich va ser empresonat, acusat de ser l'autor dels trets que van causar la mort al subinspector del Cos General de Policia a Barcelona Anguas Barragán i, posteriorment, jutjat en consell de guerra i condemnat a la pena capital ” per la mort d'un funcionari públic per raons polítiques ”.  Partits polítics, col·lectius de drets humans i mandataris estrangers, com la Santa Seu o el canceller alemany Willy Brandt, van demanar el seu indult. Els advocats, germanes i núvia de Puig Antich van coincidir a afirmar que els partits i sindicats tradicionals d'oposició no es van mobilitzar per demanar el perdó del sentenciat i així evitar-ne la mort o, almenys, buscar postergar-la. Salvador va passar la seva última nit a la cel·la 443 de la presó Model de Barcelona , i va ser executat mitjançant garrot vil pel botxí titular de l'Audiència de Madrid, l'extremeny Antonio López Sierra , a la sala de paqueteria de la presó el 2 de març de 1974 a les 9.20, certificant la seva mort un capità mèdic a les 9.40 hores.





A molts països d' Europa es van organitzar manifestacions com a protesta per l'execució. [

El mateix dia, gairebé simultàniament i pel mateix mètode va ser executat a Tarragona Georg Michael Welzel (àlies Heinz Chez) en allò que es va considerar un intent de les autoritats franquistes de distreure l'atenció respecte a l'execució de Puig Antich.  Puig Antich està enterrat al Cementiri de Montjuïc .




Resti aqui un homentage aquesta injusticia. Ni oblit , ni perdo.




La intencio primera era molt diferent, doncs donades les circunstancies decidim d'obrir aquesta logica linia, que ens fa gaudir de dos atacs. El darrer el dia 11 de maig del 2022.







Porteu joc complert de totems i camalot del 3.


Fotos dels primers repetidors que amb molta ilu i bon fer anar sumant metres, llargs i vivencies.





4 comentaris:

  1. Respostes
    1. Moltes gracies bonics. Al costat mateix tenim un parell mes , per arrodonir el día.
      Salut macos

      Elimina
  2. Moltes gràcies Sergi i Joan !
    Les altres vies properes són les de l'Elefant?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracies a tu maco. Les altres dues son a tocar , a la mateixa agulla triple que es la tortuga. En breu penjo les ressenyes al blog. Una forta abraçada Jaume.

      Elimina