divendres, 15 de desembre del 2023

Via Manolita Barra (Via nova) a Can Marcet

 

Quan vem obrir la via Pedro Alvarez de seguida ens vem adonar que a la dreta de la via Gatos de Gamuza Azul hi ha una xemeneia molt bonica i elegant.

El dia 5 de decembre li fem un primer atac quedant un llarget molt maco i totalment desequipat .




Remontem una canal plena d'esbarçers i aritgols que mena a l'entrada de la via. Fem unes primeres pases ( quart) i de seguida anem cap el interior a cercar una bona esquerda i mes amunt un pont de roca(equipat).




Ara si amunt (cinque) i cap a fora a cercar la logica i la R1 de la via Gatos de Gamuza Azul. Fent una gran zigazaga surten uns 20 metres si arriba.



D'aqui sortim a cercar la xemeneia diedre de la esquerra on un bolt ens asssegura l'entrada a la mateixa.

Arribem a una cova i una roca calcaria que ens sorpren gratament ,amb unes xorreres impresionants. Amunt en extraplom en 5 sup. Despres ja molt millor en 4 sup i cinque arribem a la sortida de la xemeneia (compte ).



Mes amunt en un relleix anem a cercar l'alzina del avantcim amb uns resalts ben athletics de cinque sup.

Un cop adalt sortim pel mig de l'alzina al cim a la dreta. 





Es pot rapelar per la via Gatos de Gamuza Azul.Finalitzada el 15 de decembre del 2023 en una matinal ben calorosa.

Porteu joc de friends fins el C4.



Molt recomanable i elegant via que recorre dues xemeneies .

A carrec de Adrià Zamora, Chirstian Ruiz Esquius i Sergi Villar en dues matinals abans d'anar a treballar.


Es la via número 8.

Via dedicada a l'avia d'en Adria Zamora que fa uns anys ens va deixar. 

El 22 de desembre de 1933 va néixer la Manolita Barra, filla del Ceferino i la Tomasa, a Alarba. A l'edat de 12 anys, va començar un nou capítol de la seva vida a Terrassa, on va anar a viure amb una tieta. Amb gran diligència, va treballar dur a Ca l'Onandia, i amb un cor generós, enviava els diners que guanyava als seus pares, demostrant un profund sentit de responsabilitat cap a la seva família.


Als 17 anys, la seva vida va prendre un gir romàntic quan va conèixer a Josep Zamora mentre passejava per la Rambla. Aquesta trobada va donar inici a una bella història d'amor, plena de balls i trobades al Casino, on compartien moments d'alegria i connexió.


Més enllà de la seva impressionant memòria i brillant intel·ligència, era coneguda per les seves habilitats a la cuina, creant delicies que deleitaven a tots. Sempre disposada a ajudar els altres, el seu esperit altruista era tan característic com la seva eficiència en fer les coses, tot i que de vegades la seva poca paciència es feia evident. Aquesta combinació única de qualitats l'ha fet ser estimada i recordada per tots els que la vem conèixer.

2 comentaris:

  1. Felicitats ! Es veu molt potent tot plegat, a veure si m'hi portes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt agrait maco. Ha sortit un itinerari classic ben potent.D, aquells que costa molt de trobar. Salut i Santllors nostre estimat.

      Elimina