dijous, 2 de setembre del 2021

Via ¿.......? al Fus. Sant Llorenç de Munt.


Aquesta agulla antigament s'anomenava tambe del cingle a l'epoca en que hom devallava des del cingle del damunt amb rappel fins el seu cim.Essent aquesta la seva primera via d'ascensio. Situada damunt el tram de cami entre els Plecs del Llibre i la Castellassa, i resta practicament enganxada a les cingleres.

El Fus es un dificil monolit amb extraploms per totes bandes , altiu pero a la vegada un xic amagat en una raconada sublim del nostre Sant Llorenç de Munt.. Posteriorment es va obrir la seva via normal força exposada sobre roca mediocre. Un intent aquesta,  que de normal no en te res de res ens fa descobrir aquest boni itinerari.



La via es troba completament equipada per assaborir el navegar sobre roca fangosa i sobre tot dubtosa. Vam fer caure força codols pero en cauran molts mes.....un plaer pels sentits.




Hem de portar una vintena de cintes o mes i plaquetes recuperables unes 15 si entren sobre els cargols que anirem trobant entre parabolt i parabolt. Sino porteu tasconets per anar escanyant o afloixeu una mica dits cargolets, Preveure una clau anglesa petita.   




La zona te ombra per una tarda d'estiu. Preveure roba d'abric i alguna cosa mes!!


Informació sobre la primera ascensio desde abaix.Per cortesia d,en Marti Llobet.

No en sabem ni el nom de la via ni qui la obert. Ni les dades, via completament desconeguda.

A gaudir que el mon s'acaba......que diuen alguns!!





 

4 comentaris:

  1. Enhorabona! Pujar el Fus sempre fa il.lusió.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies noiet.Tot i ser una ascensio gens complicada ens va fer molta ilu arribar adalt amb les darreres llums del dia.Via mes que recomanable.

      Elimina
  2. Respostes
    1. Si si un Mcdonald de la vertical.😂😂😂 Petons mil maca.

      Elimina