divendres, 22 de gener del 2021

Via Normal a la Castellassa de can Torras. Sant Llorenç del Munt i l'Obac

 La primera escalada oficial a aquesta emblematica agulla va ser el 9-9-1923, a carrec dels terrasencs Josep Abello, Hans Weichsel i Marti Rovira. Amb la particularitat que en aquella epoca no existien ni arnesos , cordes ni estris per escalar com es ara. Espardenyes si!



Eren com s'en diu ara escaladors de bloc, el que passa que les mides son una mica distorsionades.

 Pero si la primera ascensio va ser sonada encara ho va ser mes la segona el 12-9.1926 a carrec d'un grup de barcelonins del CEG Ignasi  Quadras,Josep Buch  amb molta expectacio doncs els van acompanyar una trentena d'excursionistes. Amb la qual cosa es van veure obligats a triomfar. Per suposat a pel!


 

Un simbol de l'epoca al cim restaba la nostre senyera que a trets d'escopeta els G.C. s'encarregaben de treure i aixi durà en els anys dels anys.Res a cambiat !


 

Hem fet l'entrada  per la fisura Sud, molt millor d'escalar i asegurar.Portem joc de friends i plaquetes recuperables.



La via es molt mes que una escalada ja que en els seus mes de cent metres de recorregut nomes hi ha d'asegurança un cap de buri (apart reunions ben fermes i segures). 


 

Hi corre en la memoria excursioniste una llegandaria ascensio a carrec d'un pastor i de la que es va fer una pelicula en homenatge, molt recomanable!

Arribada al cim sublim. Ascensio que mai oblidarem!


 Ressenya treta de com no,de  la web de santllors.com


6 comentaris:

  1. Per la gent del Vallés, La Castellassa sempre serà la Castellassa.
    Molt bona publicació, Felicitats Sergi!!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies mestre. Trobo que és una agulla màgica en un lloc més màgic encara. Una abraçada i avere si coincidim.

    ResponElimina
  3. Felicitats Sergi i companyia! veig que heu fet la variant directa, si no has fet la tirada original pel diedre-empotrament de l'esquerra te'l recomano; agafa un Cam 3 i un 2 i Àliens, millor pujar sense motxilla per empotrar-se millor.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mil gracies senyor!!La propera aixi sera, me l'he mirat molts cops i es impresionat com per alla hi pugaven sense cordes ni res.....flipa a colors!!
      Avere si ens deixen tornar a viure i ens veiem!

      Elimina
    2. En tinc moltes ganes, però no abaixeu la guardia, avui jo he donat positiu per Còvid. Paciència.

      Elimina
    3. Noi millorat, que hem de fer moltes vies.

      Elimina