divendres, 13 de novembre del 2020

Via ESPERO VOLL-DAMM a la Meda Gran.LA MORA COMDAL

Aprofitant l'estiuet de tardor ens apropem a fer aquesta bonica i recomanable activitat. Aquest petit massís compte amb les primeres vies obertes a tota la comarca del Solsonès. Si bé la roca en general no és molt bona, el lloc en si és d'un gran interès paisatgítstic, sector bucòlic i ferèstec com pocs.
Via molt ben trobada amb una línia molt elegant i força vertical, però a la vegada segura i ràpida de fer.
La via tot i ser nova està força sanegada i ben segura, només una llastra arribant a la R2 i a l'arribada al cim. Rocam que millor anar amb cura.
L'aproximació molt ràpida i comoda en uns 40 minuts.
                                                                                     
                                       

 L'orientació es sudoest amb la qual cosa tenim ombra al matí i sol a la tarda. 

L'entorn és sublim i les vistes un espectacle en tots els sentits.

Es troba perfectament equipada amb parabolts i pitons, no cal dur res més! R2, R4 i R5 és pot rapel·lar.

Itinerari obert per Joan Vidal en solitari en vàries jornades, acabant el 24 d'octubre del 2020.
Referent a la guia antiga del Solsonès hem trobat que no coincideix cap nom d'agulla amb el que indica la ressenya. Es a dir, no la feu servir per situar-vos.

9 comentaris:

  1. Que ferma l'agulla! me l'apunto que aquí no he escalat mai.
    És fàcil arribar-hi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser lo millor es entrar per la Valldan i pujar fins el coll de més amunt i baixar cap al Sàlzer i la Móra Comdal, es més curt que entrar per la Serra de les Canals, tot desde Oliana.

      Elimina
  2. Osti , vem anar per d'alt , per Pont del Clop i llavors baixes a la Vall.I la tornada la vem fer cap a Olina, molt mes llarga.La pista esta perfecta. I amb el teu cotxe cap problema.
    Si vas et puc deixar la guia antiga o pasarte mes ressenyes. Es un paradis i el gaudiras molt.
    Salut i roques solitaries.

    ResponElimina
  3. Estàs fent un màster en conglomerats prepirinencs! M'en alegro que es valorin aquestes modestes escalades, per mi han sigut grans experiències i m'han costat com un big wall 😂😂😂. El tema del sanejament de les vies i la neteja de l'aproximació crec que és important també per fer uns bona escalada i tenir un bon record de l'aventura, sobretot en aquests llocs poc freqüentats. Gràcies pels comentaris. Salut 👍

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estem molt agraïts que ens ensenyis aquests indrets tant ferestecs com el de la Mora Comdal, és brutal. La feina feta és una passada i la valorem moltíssim.
      Tornarem a Mora Comdal.

      Elimina
  4. Estàs fent un màster en conglomerats prepirinencs! M'en alegro que es valorin aquestes modestes escalades, per mi han sigut grans experiències i m'han costat com un big wall 😂😂😂. El tema del sanejament de les vies i la neteja de l'aproximació crec que és important també per fer uns bona escalada i tenir un bon record de l'aventura, sobretot en aquests llocs poc freqüentats. Gràcies pels comentaris. Salut 👍

    ResponElimina