divendres, 25 de maig del 2018

Via CEB al GEP 30 metres que no oblidarem!



La setmana pasada d'aquesta primavera i aprofitant un mati abans de les tempestes puntuals de la tarda,ens apropem desde el club nàutic del Panta de Sau a fer aquesta pionera via al Gep,agulla enganxada al puig dela Força.....indret i via difícil d'oblidar!!Acompanyats dels familiars fins a la cova de les cabres.


L'aproximacio la fem per un camí carreter que puga a Tavertet ,un cop passat la canal que separa l'agulla d'unaltre gran contrafort,enfilem aquesta mateixa amunt per arribar a la Bauma o Cova de les cabres(perquè serà)????,d'aquí un passeig aeri ens deixa al rappel per arribar a la bretxa.

En el flanqueig trobem a mig camí una reunió amb parabolts que puga amunt, la muntem i ens assegurem amb una P abans d'arribar a l'esmentada instal·lació per deballar al nostre objectiu!

D'aqui fem un rappel d'uns 40 metres ala bretxa,Quins collonarros  tenien abans!!!!





Pugem al gust en A1 reequipat amb P's i cinquè,o en cinquè i A1 ,com volgem!
,Per una roca perfecta,tenint en compte que esta esmicolada en petits granets de sorra i marges enganxifats amb una argamassa a trams amb al.luminosi,a trams pitgors,fent algun bonsaitraccio,pero sense estirar gaire,que ens anem al terra !!!

Al cim gaudirem d'unes vistes excepcionals de tot el Panta de Sau!!

Desde el cim tornem amb rappel de 30 metres a la bretxa i d'aquí al terra mitgancant un altre de 40 que baixa per una canal arbrada ,OJITU!!!!
Via molt maca i recomanable nomes calen 8 cintes i portar una senyera o millor estelada per reequipar la que hi ha al cim que esta ben desfeta.Porteula de calitat,no del xinos!!!





Aqui una foto d'un membre del GEEB . En Joan Pera Abril.



Primera escalada al Gep de Sant Romà de Sau 1956 amb Jaume Suñol,Josep M.Padros,Salvador Franc,Joan Genove

2 comentaris:

  1. Peaso via!!!
    Ha sigut un plaer veure com cridaves SOCORSSSSSS!!!!!!!
    Salut i gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Zapiiiiiiiiiii els bombers sempre seran nostres!!!
      Visca les vies amb teranyines!!
      sergi.Alella

      Elimina