diumenge, 7 de gener del 2024

Via Salvador March a la Roca Llarga (El Monolit)

Amb el buche ben entorronat d'aquests dies nadalencs, avui em fet aquesta via històrica.

I dic històrica perquè surt en una de les primeres guies d'escalada del nostre país.

En la seva època era molt visitat doncs el viatge es feia amb tren des de Barcelona.

Però, un incendi molt gran va fer entrar en l'oblit aquesta tranquil·la i bonica zona.



Aproximem des de La Pobla de Claramunt fins al pàrquing dels Mollons i el passem fins a uns camps d'oliveres. Aparquem en un revolt i en 10 minuts ja hi som.



La  via és la que està més a l'esquerra i ja veurem els parabolts. És molt lògica i elegant amb passos molt bonics que en dos llargs va a cercar la Normal i també la històrica via Ignaci Capeta del 1945.


Es troba completament equipada amb parabolts i pitons de l'època. Portar joc de friends i algun pitó recomanable. Alguna plaqueta recuperable també!
Queda arrecedera del vent del nord.


 



Va ser reequipada pel Toni Vilaseca i Joan Ramon Segura pels voltants del 2017.
Va ser oberta per Salvador March i Salvador Carretero però no sabem la data exacte.





Ressenya per cortesia del mestre Luichy.

5 comentaris:

  1. Molt bona Sergi ! no la coneixia i queda apuntada per anar-hi algun dia d'aquest hivern, moltes gràcies per la informació.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies a tu. Queda ben arrecerada del vent del nord . Cap les 13 queda a l,ombra i llavors pots acabar amb als altres Mollons amb bon solet .Molt recomanable.

      Elimina
  2. l'altre dia que parlàvem d'una agulla que hi havia més a la dreta, penso que és aquesta. Les meves anotacions de l'any 1975, diuen que vàrem pujar per un diedre amb dues tirades i que es tenia que clavar. La vaig fer amb el Ramon Font i amb el Xavi Balet (DEP) . Un bon record.

    Felicitats per la via.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si ho recordo que ho varem parlar. Al costat d'aquesta via tambe hi ha unaltre que va per un diedre desequipat i va a parar a la mateixa reunió. I es al final de la carena i sobresurt molt. Es una agulla altiva i ben maca.Salut i vies amb teranyines

      Elimina
  3. Hola Sergi, aquesta és l'agulla que parlàvem l'altre dia, resulta que la vaig fer amb el Ramon Font i amb el Xavi Balet (DEP) a l'any 1975. Recordo que es tenia que clavar algun pitó. Felicitats per la via.

    ResponElimina