dijous, 1 de juny del 2023

Via Carlos Javier Palomino Muñoz (Via Nova) a Cala Ginesta

L'11 de novembre de 2007 un militar neonazi assassinava al jove antifeixista Carlos Javier Palomino Muñoz, de 16 anys, en el metre de Madrid.

Aqueix matí el partit d'ultradreta Democràcia Nacional convocava una manifestació racista i xenòfoba en el barri madrileny de Usera amb el beneplàcit de la Delegació de Govern de Madrid. Col·lectius antifeixistes i antiracistes van convocar una concentració de rebuig a aquesta mostra de racisme i feixisme als carrers i allí es dirigia Carlos Palomino quan la seua vida va acabar de manera abrupta a les mans del seu assassí.

Josué Estébanez de la Filla, militar professional de l'Exèrcit de Terra i militant neonazi, de 23 anys, es dirigia a la convocatòria feixista armat amb una navalla en el mateix metre de la línia 3 que Carlos i les seues companyes. Carlos es va fixar a la roba del neonazi i es va acostar a ell. No va haver-hi discussió. Carlos no va tindre temps de defensar-se. El neonazi li va clavar la navalla en el cor. Set centímetres de fulla clavats en el seu jove ventricle esquerre. Abans de fugir corrent del vagó, amb l'arma a la mà i aprofitant la confusió, encara va tindre temps d'apunyalar a una altra persona.

Carlos va morir en el número 145 del Passeig de les Delícies, en una carpa muntada pels serveis d'emergència.

Carlos solament tenia 16 anys i tota una vida per davant. Vivia Vallecas amb la seua mare, Mavi Muñoz, valenta i convençuda antifeixista, que des de fa 15 anys lluita, incansable, per mantindre viva la memòria del seu fill des de de l'Associació Mares Contra la Repressió.

Carlos, germà. Nosaltres no oblidem. Nosaltres no perdonem. El millor homenatge serà continuar amb la lluita, per la memòria de totes les víctimes de l'odi i per a esclafar el feixisme.

Ni oblit ni perdó!!







 Encetem una nova linia a prop de la darrere via oberta a la Cala Ginesta. 






Te tanta logica que la fem en un moment quedant un segon llarg ben eixerit.

Porteu joc de friends sencer. 

Via oberta per Joan Vidal i Sergi Villar el 14 de maig del 2023.



Fotos dels primers repetidors, estimats amics!!

5 comentaris:

  1. Enhorabona, aquí hi hem de venir amb calma que ens heu deixat molta feina, ah! i ben armats....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies maco. Ara en teniu 6 vies i la darrera oberta requereix dos jocs de friends 🤣🤣.
      Res que os ho pasareu xupi.
      Vinga a escalar que el mon s,acaba.
      Salut i salitre

      Elimina
    2. 2 jocs de friends complerts si es fa en artifo, un joc complert amb els grans repetits (opcional) si es fa en lliure.

      Elimina
  2. Amb el Jaume Planell, aquest dijous hem tastat la Palominos.
    El 2on llarg és molt estètic i aeri. Encara cal anar en compte amb la roca, tot i els rocs que hem fet baixar, involuntariament.
    Hem usat unes 8 cintes, friends fins el camelot #3, un parell de tascons, i una baga.
    Hem deixat per un altre dia les altres dos. Hi tornarem.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ole, molt be!! Veig que os ha omplert una bona estona. M, analegro moltissim. La propera que vingeu ja apreta una mica mes. 👏👏💪💪 Moltes felicitats.
      Salut i vies amb salitre.

      Elimina