dimecres, 18 de gener del 2023

Via Pedro Alvarez Peso (Via Nova). Can Marcet



El 15 de desembre de 1992 un policia assassinava a sang freda al jove de 20 anys Pedro Álvarez Peso a l'Hospitalet de Llobregat.

Pedro, veí de la Verneda, caminava de matinada amb la seva parella pel barri de la Florida de l’Hospitalet quan va aparèixer un cotxe a tota velocitat i gairebé l'atropella. Pedro li ho va recriminar i va baixar un individu que, utilitzant una extrema violència va estampar al jove contra el cotxe, li va apuntar al cap amb un revòlver i va disparar abans de fugir a tota velocitat.






Gràcies als testimoniatges i el reconeixement del cotxe, durant els dies següents la policia nacional va detenir a un agent d'aquest mateix cos repressor com a autor material de l'assassinat. L'assassí, no obstant això, va ser deixat anar al cap de poques hores per ‘falta de proves’. De sobte, un cas clar d'assassinat amb desenes de proves i testimoniatges va passar a ser un cas impossible de resoldre, amb evidències desaparegudes i manipulades per la mateixa policia. El cas mai va arribar a judici i va ser arxivat per diferents tribunals i instàncies.

30 anys després, i amb el cas a punt de prescriure, els incansables Juanjo Álvarez i Mari Carmen Peso continuen lluitant contra vent i marea perquè es faci justícia.

Pedro, germà, ni t'oblidem ni els perdonem.


.




Avui fot un vent polar ben fort que fa que ens refugiem a Can Marcet. 

Recordo veure aquest diedre fa anys i el tenia a la llista de posibles obertures.



 

Quan ens hi fiquem i nomes començar ens trobem 4 reblons  i un final amb plaqueta amb cordill desde on van rapelar (anys 70 diria ). L'Adri esta on fire i la fa tota amb friends de totes mides amb una sortida ben obligada. Arribem a la feixa de mitga paret i no hi ha ni reunió ni un cami asequible per continuar. 



Sortim de la R1 amb un paset d'Ae (un bolt) fins enllaçar unes esquerdetes que ens mena a un pas obligat a esquerres A2 i 5sup. Feixa i R2 en una bona sabina.

Tercer llarg (net i trencat)de transició fins a la feixa-balconet de la dreta que enllaça amb el diedre de sortida de l' Aresta de Can Marcet.

Oberta el 18 de gener del 2023 per Adri Zamora i Sergi Villar en un sol atac.





Per properes repeticions es recomana 4 plaquetes recuperables si es vol asegurar el primer llarg i un bon joc de friends fins el num. 4 de Camalot.


9 comentaris:

  1. Enhorabona Sergi i companyia!
    Gràcies per aquesta nova via 🤗

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies a tu Mar. Avere si la feu i que os sembla, va ser una bona vibrada en una matinal hivernal.
      Una forta abraçada!
      Salut i antifa!!

      Elimina
  2. Enhorabona amics ! el nom de la via molt ben trobat, no podem oblidar lo fills de puta que són aquesta gent, ja que encara hi ha els mateixos. Veig que la via és a a dreta de la Mampel, a veure si m'hi acosto.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies Jaume. Exacte, la via es a l,esquerra de la canal on es la via Gatos de gamuza azul. Es un diedre molt evident i ja era extrany que no fos obert. Vem estar molt ben arreçerats del vent polar.
      Avere si os agrada
      Salut i antifa.

      Elimina
  3. Respostes
    1. Molt agrait macos. Ens va fer molta ilu trobar aquest itinerari natural . i com fotia aquest vent polar vem estar molt ben arreçerats. Ha quedat un itinerari força elegant i amb trempera.
      Salut i antifa.

      Elimina
  4. Respostes
    1. Avere si la fas i ens comfirmes els graus, que nosaltres no tenim ni puta idea d,aquest ofici.
      Salut antifa Paca.

      Elimina