dimarts, 12 d’abril del 2022

Via "Ciutat Morta" (Via Nova) a la Carena de la Torrella . Vacarisses.

La nit del 4 de febrer de 2006 la Guàrdia Urbana de Barcelona detenia a 9 persones i les torturava brutalment en dependències policials. Estaven acusades d'agressió a agents durant el desallotjament d'una festa en un antic teatre "okupat" al carrer Sant Pere Més Baix, en el centre de Barcelona, en el qual un policia va rebre un "macetazo" al cap.


Molts dels detinguts ni tan sols habian trepitjat l'antic teatre en la seva vida, com Patricia Heras, de 32 anys. Ella i el seu company van ser detinguts a l'hospital, on van anar  per una caiguda amb bicicleta. El seu delicte, la seva estètica "okupa", i estar en el lloc equivocat en el moment equivocat. Allí va començar el malson que acabaria de manera tràgica.

Patricia, estudiant de filologia en la Universitat de Barcelona, va ser brutalment torturada, com Rodrigo, Alex, Juan, Alfredo. Així ho va denunciar Amnistia Internacional en el seu informe. Patricia va ser condemnada a 3 anys de presó per un delicte que mai va cometre. Va caure en una profunda depressió que la va portar a suïcidar-se el 26 d'abril de 2011.

Els agents de la GUB Víctor Baiona i Bakari Samyang, els seus torturadors, van acabar apartats del cos i fins  i tot empresonats per múltiples denúncias de tortures i maltractaments a detinguts. Els responsables d'aquell muntatge policial, polític i mediàtic que va revelar el documental "Ciutat Morta", produït per Metromunster, mai han demanat perdó, mai han pagat per haver arruïnat 8 vides i haver segat una altra.


Ni oblit ni perdó!!



Ita arribant a la R1.









Via oberta en dos atacs matinals abans de treballar i rematada el dia 12 d'abril del 2022 gracies als estimats amics Manel i la Ita. Sense ells encara seria un projecte sense realitzar.

50 metres 5+ A0 graduacio orientativa.




Ressenyes per cortesia de Manel Fuertes

Es una via assolegada amb orientacio sud i que pot arreclar un dia de mal temps a Montserrat .

Combinable amb les seves veines es un itinerari de resalts amb algun pasatge interesant sobre  conglomerat litogenic. Donant-l'hi una mica d'emocio al asunte.

Es situada entre la via Juventus AC dels Germans Maso i la Cova dels Lladres a la Carena de la Torrella.

Accesible en uns 15 minuts desde el restaurant de Can Mimo . Ctra de Vacarisses a Olesa.

Aqui un enllaç dels estimats amics que m'acompanyaren el darrer dia . https://fuertescabassa.blogspot.com/2022/04/vacarisses-carena-de-torrella-via.html



Dedicada a Patricia Heras i els seus companys.

2 comentaris:

  1. Felicitats ! Aquí no he escalat mai, l'hi hauré de fer una visita, gràcies per la feina i per recordar-nos aquests fets policials que malauradament són massa actuals.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies Jaume.Si en vols mes informació de les vies del costat amb molt de gust te les passare.
      Una forta abraçada i visca les nostres llibertats.

      Elimina