divendres, 18 de febrer del 2022

Via Quico Sabate (Via Nova) al Ullal del Elefant.La Mora Comtal.




En Quico Sabate va ser un guerrilller antifranquista mort el 5 de gener del 1960 per trets del somaten i la g.c. a Sant Celoni. Els seus companys de grup van caure uns dies abans mentre creueaven la frontera.
Una de les teories més esteses sobre els plans de la partida de maquis que va intentar creuar la frontera liderada pel mític guerriller antifeixista diu que tenien com a objectiu arribar a Barcelona i, disfressats de Reyes Magos, segrestar els germans Creix, comissaris de la Brigada Polític social. Antonio Juan i Vicente Creix, estaven al capdavant de la temuda comissària de Via Laietana de Barcelona i eren coneguts per ser uns brutals torturadors. El pla previst, frustrat per l'acció criminal dels esbirros del règim que no van dubtar a massacrar tota la partida de maquis, era segrestar aquests dos coneguts i temuts torturadors per intercanviar-los per desenes de presos polítics que es trobaven a les presons del règim feixista de Franco.

Honor i glòria a Quico Sabater i a totes i tots aquells que van lluitar i van donar les seves vides per tombar el règim franquista i per alliberar el poble del terror feixista.
Resti aqui el nostre homenatge a aquests valeros Home.




Tenir a en Joan Vidal de guia de la zona es una garantia d'exit, i no dubto el minim en quedar per fer una primera a aquest elegant Ullal adosat al Elefant.



Cerquem la canal sud i en breu ja hi som adalt de tot de l'esmentada agulla. Tenint molta cura doncs es força descomposta.



La via ha quedat totalment equipada amb parabolts i pitons.




Oberta una anticiclonica matinal d'hivern el dia 12 de gener del 2022.



 





7 comentaris:

  1. Moltes felicitats cracks👏👏👏👏

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies bonics.Quan vem arribar dalt vem veure una linia prou sugestiva i amb aixo estem treballant ara.Salut joves

      Elimina
  2. Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Enhorabona Sergi ! i gràcies per aquests croquis tan ben parits, m'ajudaran molt per moure'm per aquí, no ho conec gens, ara que potser millor que m'hi acompanyis no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant, sera un plaer .Aquests croquis els fa el mestre i te gairebe tot catalogat.Son moltissimes hores de camp i de netega de camins i de canals per poder accedir aquests bucolics racons.Quan vulgis anem.

      Elimina
  4. Respostes
    1. Moltes gracies maco. Em de tornar, que hi han linies ben elegants.
      Abrassoooo

      Elimina