divendres, 16 d’abril del 2021

Via dels Mataronins o Aresta SO al Tossal Rodó.

 Aquesta es la via mes antiga i solca l'aresta SO de la paret Sud. Pengada a una feixa a la que s'arriba amb una corda fixa en molt bon estat. Es de les vies mes curtes  i mes asequibles per una humild cordada. 



Feia mes de 30 anys que cada cop que tornaba de Montserrat i veia el massis a l'altre banda del riu , sempre deia de anar i aixi passà el temps fins que hi he pogut descobrir  aquest bonic raco de mon.


 

La via es molt elegant i fina amb alguns trams de roca a controlar.

Mentres que el llarg 1 es completament equipat, al segon no hi trobarem res fins la reunio. 

Podem entrar per alguna via esportiva o directament per la canal diedre equipada amb corda fixe. Aquesta arriba adalt de tot i la va equipar en Barbera en la seva epoca.



No sabem quins en son els aperturistes pero tot fa pensar que varen ser gent de Mataro sobre l'any 1970.



Via reequipada amb parabolts, porteu un bon joc de friends i micros. Es pot combinar amb moltes mes, doncs  esta plagat de vies per tot arreu tant de tall classic com esportius convivint en bona armonia.



2 comentaris:

  1. Molt bona Sergi ! jo també penso que algun dia aniré a conèixer aquesta zona, però tenint tant a fer a Montserrat i amb millor roca, doncs que costa decidir-se o enganyar algú he he he

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs no ho cambio per res, el dia que ho conegis, et flipara.Te una seccio central ple de desploms que es veu brutal. Amb moltes ganes de tornar.

      Elimina