dilluns, 8 de març del 2021

Canal de l'Oliva a El Castellot.

 Abans d'un dinar familiar pasem per aquesta bonica zona del Alt Penedès , tot cercant l'ombra per poder escalar una mica a la fresqueta. Fem una matinal molt rapida i aquesta via es la nostra primera visita, pero nem mal orientats i no dona l'ombra fins la tarda. Altres sectors si que hi son i les deixem per la propera .

La situem molt rapidament doncs es a la dreta de la gran cova caracteistica per de sota del Castellot. On el dia que la vem fer hi havien treballadors cercant restes arqueologiques. Molt tranquila i bonica zona d'escalada.



Segons la guia de la contrada aquesta via es fa en tres llargs, pero ni trobem les reunions ni calen , doncs amb uns 35 metres ets adalt de tot.

Aquesta via se li nomena aixi perque hi havia un niu d'oliva en una pedra encastada al mig de canal i que van conviure durant molts anys els pocs escaladors que hi venien per aqui amb la parella d'aus, fins que un accident d'un noi, va despendre el bloc empotrat i van marxar a viure al campanar del cementeri, ara mes tranquils.


 

Foto per cortesia de Lluis Montaner , pioner de la contrada que va obrir 12 vies clasiques en aquestes boniques parets.

Via oberta per J. Casanellas i L. Montaner el 1969 del secle passat. Via equipada  i asequible. Molt recomanable.La zona es amb restriccions temporals per nidificació d, aus rapinyaires. 

5 comentaris:

  1. No hi he escalat mai aquí Sergi, hi ha mes vies clàssiques a part d'aquesta per aprofitar l'estada?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hi ha força vies prou interesants per tot una jornada , encara que la paret no fa mes de 70 metres.Amb moltes ganes de tornar i tastar-les!

      Elimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  3. Aquest indret és Alt Penedès i no Tarragonès com indiqueu a l'entrada del post

    ResponElimina