lunes, 6 de julio de 2020

Via Fragil al Gurugú. Sant Llorenç de Munt.

El Gurugú es un cimal o contrafort per de sota dels Plecs del Llibre de Sant Llorenç de Munt. Es un lloc molt tranquil i amb l'al·licient de tenir la seva paret a l'ombra a primera hora de la tarda per la seva orientació nord est.
Un origen suposat del seu topònim el relaciona amb el mont Gourougou, un turo de dos cims de 890 metres d'altura i situat al Marroc, prop de Melilla.


La via es força contundent i elegant. Ens ha agradat molt i la recomanem.
L'aproximació es ben senzilla des de l'aparcament inferior per anar a la Mola pel camí dels Monjos. I hem d'anar a buscar el Coll de Grua. Un cop aquí pugem cap el nord una vintena de metres i a la nostre dreta surt un corriol planer que ens porta a una font (seca) del Gorg del General. Un cop aquí ja tenim la paret sobre nostre. En uns metres s'intueix un petit corriol ja tombem pel mig dels arítjols fins a peu de via.


A peu de via veurem un primer spit de color vermell .
Tot el recorregut es troba perfectament assegurat amb spits de totes formes i colors. Porteu moltes cintes , unes 16.


El darrer llarg no el fem i sortim per l'aresta sud molt fàcil. Porteu algun micro friend.


La baixada mes recomanable es anar a buscar el coll entre el cim i els plecs del Llibre, aquí agafem un camí que, de seguida ens porta al camí dels Monjos i al pàrquing.
També es podria empalmar amb qualsevol itinerari dels plecs del Llibre.
No sabíem el nom de la via i gracies a un noi Raul Martinez i per mitja del facebook ara sabem que es tracta de la via Fragil. Oberta per ell mateix i el seu pare en Jesús Martínez, però no recorden la data d'obertura.

2 comentarios:

  1. Sergi, enhorabona per la repetició ! ara d'això a dir que t'ha agradat...es nota que estàs acostumat a escalar per la sorra d'Osona ha ha ha la segona tirada veig que l'has empalmat amb la tercera, nosaltres vam fer reunió abans de l'artifo.

    ResponderEliminar
  2. Moltes gracies Jaume. Al veure el teu comentari al forum , al dia seguent la estava buscant i al veure la linia hem va agradar moltissim. Ara ja sabem que es diu FRAGIL!!! Vaig voler fer reunio abans del artifo pero no vaif torbar res de res,hi era equipada??
    Be maco!! Avere quan en femuna de plegats!!
    Una abracada!!

    ResponderEliminar