martes, 23 de junio de 2020

Via UEV al CASTELL BERNAT.CINGLES DE VILANOVA DE SAU.


Situat molt a prop de Vilanova de Sau, el Castell Bernat és l'agulla més vistosa de tota la cinglera i la primera en comptar amb una via d'escalada. Va ser oberta pels escaladors vigatans Xevi Vila i Jaume Palau (UEV), amb la col·laboració de Pere Suñer i Alfons Reixach , el 20 de novembre de 1960. I va a buscar l'itinerari més evident a la cara més curta de l'agulla: una petita xemeneia suspesa sobre un desplom que enllaça amb l'ajaguda aresta cimera.


No es la via més fàcil, però si la més evident. Els seus autors són genuïns representants de la primera generació d'escaladors osonencs. La balma la superaren amb la tècnica del tronc d'arbre fins a poder fixar una bona escarpra sobre el cantell del sostre.


Posteriorment es va reequipar amb dos burins. Ara hi ha un bon parabolt. Pas molt xulo!!


L'accés molt còmode fins arribar al coll a on anirem a buscar l'aresta sud. Una bona mitja hora des del cotxe. Descens amb un rappel de 40 mt des de una bon arbre cap el coll. Via molt maca, elegant i recomanable.


Vista altiva i elegant. Des de la carretera s'aprecia l'arista est, per on va la via "1.000 homes".
Via completament equipada amb p's, 1 parabolt i pitons. Porteu unes 12 cintes i joc de camalots fins el 3.4 comentarios:

 1. Escalada Osonenca ! El Castell Bernat és impressionant, deu fer goig escalar-lo. Enhorabona parella.

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Moltes gracies maco!! Tenim uns racons de mon per gaudir que no els acabem.
   A veure quan tornem a coincidir!!

   Eliminar
 2. Una bona agulla. Fa Il-lusió veure que encara queden escaladors/es que els hi agraden aquestes ascensions. Recordo que el varem pujar amb el company Josep Monistrol a l’any 1974. Felicitats parella per l’ascensió.

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Moltes gracies Manel i Ita!! Aquesta comarca ens te enamorats i sempre que podem mirem de fer alguna cosa per aqui!!

   Eliminar