divendres, 9 de desembre del 2022

Via Panda al Turo de la Pola.


Despres de fer la Via Granola https://copitosderoca.wordpress.com/2022/12/05/granola-al-cingle-oest-del-setrill-obac/ i de baixada la Cibernicola , acabem la matinal abans d'entrar a currar amb la imprescindible de la zona, segons la publicació al Vèrtex del 2009 núm. 227.




Itinerari completament equipat amb espits essencial i molt recomanable que fem d'una tacada quedant un sol llarg de 45 metres.



 Va cercant el pas sobre roca dubtosa fent zigasages fins una gran sabina , per despres atacar un bonic i vertical diedre. 



Via reequiada amb spits creiem que pels Germans Masó.

diumenge, 4 de desembre del 2022

Via Laberinto Hueco al Pic del Martell

 El primer cop que vam entrar per aquesta elegant via, a l'alçada de la R2 sortiem rectes cap amunt per l'esperó dels bombers.I la darrere vegada(a partir de la R d'abaix), vem començar a enllaçar feixes i diedres fins sortir per la via Excalibur.




Ahir disabte amb bona companyia feiem tot l'itinerari d'una tacada i ens ha semblat una elegant via que despres ha sigut menyspreuada , doncs va ser la primera en atacar aquest vistos i bonic esperó , oberta al 1981 per Pep Masip (Nifo) i Joan Carles Aldeguer (Pato), on temps després vindrien les seves veïnes per conviure juntament . Vies Esperó Bombers, Tamara, Almendariz etc.

 Totes ben juntetes pero sense trepitjar-se. Encara es podrie ficar alguna més. Cosa que les següents generacions ho agrairan !!


 


Esta completament equipada amb ponts de roca, pitons cimentats (una obra d'art) , parabolts i tota mena d'artilugis per la progresió vertical, porteu amics fins el 3. Es més que recomanable ja que li entra al desplom amb sostres per la seva dreta i fa una travessa a esquerres ben aeria i elegant per sortir després per la lógica de diedres amunt. Molta elegancia en tant pocs metres.



La darrere tirada ja es comú amb la seva veïna Mutant World , nosaltres sortim més a l'esquerra per una llastra molt gran amb arbre sec per evitar aquest tram sobat i desaconsejable.



A escalar que el món s'acaba com diuen per alla....



 

Ressenya original per cortesia d,en Pau Tome 



divendres, 2 de desembre del 2022

Via Cibernícola a la Llastra del Setrill

 

 Despres de fer la via Granola i ja baixant per la canal nordest ens trobem aquesta llastra enganxada al cingle on els incombustibles germans Masó obriren aquesta curiosa via.




En tant sols 20 metres ens trobem diferents i divertits pasatges de tot tipus que primer ens mena al cim de la propia llastra i que despres amb un pas aeri  i curta grimpada arribem a d'alt de tot.



Sortint de la via es com si vingesim d'un avenc .


La via es completament equipada amb dos parabolts i oberta el 27  de juliol del  2014 pels Germans Masó.

dijous, 1 de desembre del 2022

Via Ximpleta

  

  Per sobre de Can Pobla hi han unes cingleres caracteristiques del nostre Sant Llorenç de Munt. Son espadats curts pero amb formacions i erosions ben maques que donen formes i camins verticals molt elegants.





Avui fem (creiem) que la tercera ascensió aquesta simpatica vía, i en condis hivernals, cosa que li dona el seu punt de diversió. Situada entre la Punta d'en Serreta i la Roca del Moro




Fem aproximació per la canal de les Bruixes i un cop arribats a Can Pobla abans d'arribar pugem per una canal amunt i amb un ramal a la dreta. Un cop arribats a un camí travesser tombem a la dreta i en una clariana remontem i ja sortim directes al espero de la vía . El començament el tenim a la dreta.




Itinerari obert fa uns deu anys per Pere Dinares i que gracies a una repetició recent per part de Pere Casals de Matadepera (Loküs), i que amablement ens fa arrivar la ressenya i informació al seu respecte, l'hem pogut repetir.



Molt recomanable i completament equipada amb parabolts i espits.





El darrer llarg l'Adri el fa en lliure (6A / 6B) , i es pot sortir cap l'esquerra , per terreny mes suau i amable.

Un cop d'alt de tot de la via en 5 minuts som al cim de la Mola.