dijous, 26 de setembre del 2019

Via normal al Paller de les Fogueroses .Sant Llorençs de Munt

Estrenem la tardor i  ens anem a una zona molt adient per les tardes,  encara llargues i amb temperatura suau.
Es el moment idoni donat que la resta del any no s'hi pot escalar per nidificació d'ocells!!

La regió de les Fogueroses, és una de les zones més espectaculars del massís. Malgrat la seva proximitat al concorregut camí que va del Montcau a la Mola resseguint la carena del Pagès, és una zona poc transitada, on els camins es desdibuixen o bé hi són inexistents. Presenta dos trams de cinglera abocada a la vall d’Horta:

                                    

El primer tram va des de la des de la canal de l’Escaleta fins a la canal del Senglar. Hi podem trobar la roca encavalcada, l’agulla Petita, la Mitjana i el Paller de les Fogueroses.

               

Nosaltres  fem l'aproximació per aqui, des de coll  d'Estenalles.  Bonica excursió , que en uns 45 minuts ens apropa a l'expectacular i famosa roca  encavalcada, abans d'arribar trobem a l'esquerra i per una canal de baixada ens hi arribem aquesta bonica i altiva agulla.
El pla inicial es fer la via CET, però com sempre passa, abans ha passat el xatarrero de torn i ha pispat la xapa i torca del primer bolt!!


Així que alla mateix fem el pla B, que es la normal !!
Via a la que també li han fet el mateix, això vol dir que si volem mes seguretat hem de portar-la !!
La via es oberta per
I.Suana, J.Torres, J.Belil, G.Trenchs l'any 1927

Es ben xula i ens agradat a tots dos, aquests bonics i elegants 30 metres.
Conforme anem amunt la roca millora de bona a indestructible!
Porteu de tot si os voleu assegurar, nomes un pitó i un arbret amb baga.
Fem rappel de menys de  30 metres.

Aquestes agulles van representar fites en la història de l’escalada a Sant Llorenç, en una època en que assolir aquests inaccessibles cims era el principal objectiu dels escaladors. En l’actualitat la regulació de l’escalada al parc permet escalar les vies existents de l’agulla Petita, el Paller i el Gegant fora de l’època de nidificació (escalada no permesa de l’1 de gener al 31 de Juliol) i no és permès obrir noves vies.
Mes  info i vies de la zona aqui. http://www.santllors.com/sector.php?id=406&zona=2



2 comentaris:

  1. Molt bon relat Sergi ! Ens ho vam passar prou bé malgrat haver d'improvisar un nou objectiuhaurem de quedar més sovint.

    ResponElimina
  2. Ha sigut tot un plaer coneixe't i compartir aquests bonics recons que tenim al costat de casa on el silenci ens ha fet companyia!! Avere la propera quina fem.
    Una forta abraçada!!

    ResponElimina